PREVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA - ZA PRIPREMU 10 MINUTA: Mekan, mirisan i sigurno uspeva iz prve
Mekan i preukusan kolač sa jabukama lako se pravi, a sigurno nećete moći da se zaustavite samo na jednom parčetu Jednostavan kolač sa jabuka koji možete da napravite bez previše muke, a savršeno je ukusan. Uspeće i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji, a sigurno će svi tražiti parče više.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal
Sastojci:
- 3 jajeta
- 75 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 150 g brašna
- 100 g rastopljenog putera
- 3 jabuke
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Kalup podmažite pa stavite jabuke (po želji ih pospite šećerom ili cimetom). Testo sipajte preko jabuka, poravnajte. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° C 30-45 minuta (vreme pečenja može varirati, napravite test čačkalicom pre nego što izvadite kolač iz rerne).
Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Preporučujemo

TRAMP OTKRIO KOLIKO LjUDI NEDELjNO GINE U UKRAJINI: "Putin ubija mnogo ukrajinskih vojnika"
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da je nezadovoljan ponašanjem ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo da razmatra nove sankcije protiv Rusije.
08. 07. 2025. u 20:36

SKANDAL! PLENKOVIĆ O USTAŠKOM KONCERTU TOMPSONA: "Ponosni smo, jedino on može da okupi pola miliona"
PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema bila je koncert Marka Perkovića Tompsona na Hipodromu i ustaška ikonografija koja se tamo mogla videti, ali i čuti.
07. 07. 2025. u 18:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)