BOSANSKI RECEPT ZA URMAŠICE: Ovo je desert koji niko ni u ludilu ne odbija
Kada ovu poslasticu obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan! Servirajte ih uz tursku kaficu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 fildžana (50 ml) šećera
- 2 fildžana ulja
- 2 fildžana mlevenih oraha
- 1 supena kašika praška za pecivo
- 7 fildžana brašna
Agda (sirup):
- 2 šolje (od 250 ml) šećera
- 2 šolje vode
- 3 kolutića limuna
Priprema:
1. Sjediniti sve sastojke za testo pa ga ostaviti da 15 minuta odstoji u frižideru. Uzimati male loptice i oblikovati ih u urmašice, pa pre ređanja u pleh svaku staviti na rende da ostane reljefast trag. Nemojte ih zbijati u tepsiji jer će da narastu.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
3. Agdu (sirup) kuvati 5 minuta na laganoj vatri.
4. Vrućom agdom zaliti mlake urmašice.
Poslužiti ih tek kada se potpuno ohlade.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)