BOSANSKI RECEPT ZA URMAŠICE: Ovo je desert koji niko ni u ludilu ne odbija
Kada ovu poslasticu obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan! Servirajte ih uz tursku kaficu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 fildžana (50 ml) šećera
- 2 fildžana ulja
- 2 fildžana mlevenih oraha
- 1 supena kašika praška za pecivo
- 7 fildžana brašna
Agda (sirup):
- 2 šolje (od 250 ml) šećera
- 2 šolje vode
- 3 kolutića limuna
Priprema:
1. Sjediniti sve sastojke za testo pa ga ostaviti da 15 minuta odstoji u frižideru. Uzimati male loptice i oblikovati ih u urmašice, pa pre ređanja u pleh svaku staviti na rende da ostane reljefast trag. Nemojte ih zbijati u tepsiji jer će da narastu.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
3. Agdu (sirup) kuvati 5 minuta na laganoj vatri.
4. Vrućom agdom zaliti mlake urmašice.
Poslužiti ih tek kada se potpuno ohlade.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Drama u prodavnici - ima teško povređenih
REN TV je došla do snimka muškarca koji nožem napada posetioce prodavnice u Sankt Peterburgu.
25. 10. 2024. u 18:58
IMALA JE SAMO 33 GODINE, PREMINULA ŠAMPIONKA ''SLAGALICE'': Od Biljane Malinović se opraštaju prijatelji i ljubitelji kultnog kviza
ŠAMPIONKA 156. ciklus kviza Slagalica, Biljana Malinović, preminula je danas u 33. godini života.
23. 10. 2024. u 17:23
"TO ŠTO GOVORITE JE POTPUNA GLUPOST" Putin odbrusio britanskom novinaru: "Pravde nema, ali mi ćemo to promeniti"
PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin otvorio je juče plenarni sastanak u okviru samita BRIKS-a u Kazanju, koji se održava u proširenom formatu (BRIKS+).
25. 10. 2024. u 09:12 >> 15:59
Komentari (0)