LJUBITELJI KAFE, OBOŽAVAĆETE GA: Jeftin kolač sa kafom i mlekom

Novosti online

29. 11. 2023. u 21:00

NE treba vam ni vreme ni novac a kolač savršen . Pravi se sa mlekom i kafom, a priprema je laka i brza. Probajte i uverite se sami.

ЉУБИТЕЉИ КАФЕ, ОБОЖАВАЋЕТЕ ГА: Јефтин колач са кафом и млеком

Foto Pixabay free images

Potrebno je:

    500 ml mleka
    100 g šećera
    3 kašike kukuruznog brašna
    30 ml vode
    2 kašičice instant kafe
    2 kašike vrele vode

Dodatno:

    2 kašičice šećera
    2 kašičice instant kafe
    malo ključale vode

Priprema:

Dodajte šećer u mleko, a kafu pomešajte sa vrelom vodom. Onda kafu sipajte u mleko. Sve promešajte pa dodajte skrob pomešan sa vodom i kuvajte, dok se ne zgusne. Stavite keks na dno svake posude, pa sipajte fil. Ostavite u frižideru 2 sata. Na kraju, penasto umutite šećer, kafu i vodu. Sipajte preliv preko kolača. Prijatno !

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti