PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Baklava sa orasima
PO proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu. Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom.
Foto Pixabay free images
Potrebno je:
500 gr tankih kora za pitu
300 gr oraha
100 ml ulja
dve kesice vanilin šećera
1 limun
Priprema:
Prvo tepsiju premažite uljem. Sameljite orahe. Stavite dve kore na dno tepsije, poprskajte ih uljem, sipajte malo mlevenih oraha, pa stavite novu koru i poprskajte je uljem, tako dok ne potrošite sav materijal. Poslednje dve kore samo poprskajte uljem, pa isecite baklavu nožem i pecite je na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dok se pečena baklava hladi, spremite sirup. Sipajte šećer, vanilin šećer i oko 300 mililitara vode u šerpu, pa kuvajte dok ne proključa. Dodajte u sirup sok od jednog limuna i ostavite još malo na ringli, dok ne zapeni. Zalijte baklavu vrelim sirupom i ostavite da odstoji nekoliko sati.
(Trpeza)
Preporučujemo
10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53
SUTRA SLAVIMO ARANĐELOVDAN: Postoji verovanje da se ne sprema žito, evo šta je istina
SRPSKA pravoslavna crkva sutra će proslaviti Sabor Svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznatom kao Aranđelovdan.
20. 11. 2025. u 22:23
PUTIN ZAVRŠIO U BOLNICI: Proveo noć na klinici
RUSKI predsednik Vladimir Putin objavio je da je završio godišnji lekarski pregled i rezultati su dobri.
19. 11. 2025. u 20:22
ARNAUTOVIĆ EMOTIVAN: Pet godina imam problem sa suprugom
IZUZETNO emotivan bio je kapiten Austrije Marko Arnautović nakon velikog uspeha u kvalifikacijama za Mundijal.
20. 11. 2025. u 12:40
Komentari (0)