TAKO DOBRO IDE UZ KAFU: Rum kasato, brz i praktičan
NEŠTO me ovih dana uhvatili ovi jednostavni, jeftini i brzi kolači. Eto ih za čas na tacni za kolače i uz jednu kaficu.
Sastojci:
krompir (300 g oljuštenog)
čokolada za kuvanje (100 g)
margarin (100 g)
šećer u prahu (180 g)
kakao (1 kašika)
rum (1 kašika)
keks mleveni (300 gr)
Za glazuru
čokolada za kuvanje (100 gr)
ulje (4 kasike)
Priprema:
Krompir(ja sam koristila crveni krompir) oljuštiti i iseći na kocke i skuvati kao za pire. Kuvan krompir ocediti od viška vode i odmah dodati margarin isečen na kocke i čokoladu pa mikserom dobro umutiti. Zatim dodati, šećer u prahu, rum i keks i sve dobro sjediniti da se dobije kompaktna smesa. Pleh obložiti papirom za pečenje i rasporediti smesu . Čokoladu izlomiti na kocke dodati ulje i na tihoj vatri istopiti čokoladu, mešati neprestano dok ne dobijete tečnu glazuru. Zatim preliti kolač i ostaviti da se dobro rashladi!!!!
(Žena/Super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)