IDEALNE I ZA POSNU I ZA MRSNU TRPEZU: Ove čokoladne bombice spremaju se za 10 minuta
SITNI kolači za slavu su jedan od omiljenih delova trpeze, a za one koji pripremaju gozbu je posebno dragoceno to što se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, često uz svega nekoliko sastojaka.
Među najpopularnijim opcijama su čokoladne bombice, a ova varijanta s rumom je laka za pripremu, ukusna i savršen način da se vaši gosti zaslade posle obilnog ručka.
Uz to, kombinacija ruma i čokolade je spoj iz snova, a ako im dodate orahe, mleveni keks i suvo grožđe... uživanje je zagarantovano!
Sastojci:
* 100 g crne čokolade
* 100 g mlevenih oraha
* suvog grožđa po ukusu
* 250 g mlevenog keksa (ukoliko je posna slava, onda pravite sa posnim keksom)
* 250 g šećera u prahu
* 250 g margarina (ukoliko je posna slava, onda pravite sa posnim margarinom)
* 2 kašike ruma
Priprema:
- Mikserom umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu.
- Dobro promešajte, pa mesite smesu sve dok ne bude kompaktna.
- Oblikujte lopticu, a u sredinu svake ubacite 1-3 zrna suvog grožđa.
- Otopite čokoladu, pa time prelijte kuglice.
- Ređajte ih u korpice i dok je još čokolada topla pospite mlevenim keksom.
(Super žena/B92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)