IMAMO ORIGINALAN RECEPT: Najlepše bosanske mantije
JELO koje dosta podseća na burek, i može da se napravi na više načina. Meso se lepi za prste, a preliv mu dodaje neodoljiv ukus.
Potrebno:
* 800 g brašna tip 500
* 2 kašike soli
* 1 kg mlevenog mesa
* 60 ml ulja
* 2 glavice crnog luka
* 3/4 kašičice bibera
Za premaz:
* 150 g putera
Za preliv:
* 250 ml jogurta
* 1/2 kašičice soli
Priprema:
U posudu sipajte brašno, jednu kašiku soli, pa polako dodajte 450 ml mlake vode i zamesite testo. Zatim testo prekrijte krpom i ostavite da naraste 30 minuta. Onda pospite malo brašna po testu kako se ne bi lepilo, pa ga premestite na radnu površinu posutu brašnom. Zatim podelite testo na tri jednaka dela, pa svaki deo umesite rukom u glatke lopte. Prekrijte ih i ostavite oko 15-20 minuta. Tada iseckajte crni luk, pa dodajte kašiku soli, biber, ulje. Smesu pomešajte sa mlevenim mesom, pa u to dodajte 70 ml vode. Oklagijom razvijte testo (jednu po jednu loptu) da bude što tanje i da zauzima celu površinu stola. Puter otopite sa uljem, pa premažite razvijeno testo. Razvučeno testo podelite po dužini na dva dela, pa rasporedite deo smese sa mesom duž spoljne ivice. Zatim uvijte poput rolata pa isecite na komade od po 3-4cm. Rukama oblikujte mantije, tako da ivice budu zatvorene i da meso ne ispada sa strane. Mantije ređajte u pleh podmazan otopljenim puterom i uljem i premažite. Pecite mantije oko 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj na 250 stepeni. Napravite preliv od jogurta, soli i iseckanog belog luka. Na kraju, sipajte preliv preko mantija. Prijatno !
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"VI STE ODGOVORNI ZA SMRT RAISIJA" Stejt department o padu helikoptera: Nećemo da se izvinjavamo
IRANSKA vlada je odgovorna za odluku da upravlja helikopterom starim 45 godina u, kako je opisano, lošim vremenskim uslovima, a ne bilo koji drugi akter, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler tokom brifinga.
20. 05. 2024. u 20:38
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)