HAMAD MEĐEDOVIĆ UĆUTKAO TRIBINE: Velika pobeda našeg tenisera u Parizu

Sjajnom igrom plasirao se Hamad Međedović (134. ATP) u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos pobedom nad Francuzem Likom Pujem (165. ATP), koji je nekada bio 15. igrač sveta, rezultatom 6:3, 7:5.

ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ УЋУТКАО ТРИБИНЕ: Велика победа нашег тенисера у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Meč se igrao na velikom stadionu "Sizan Langlan", u pravom navijačkom grotlu, gde su tribine koristile svaku priliku da obeshrabre Hamada, ponekad čak i prekoračujući uobičajenu atmosferu na teniskim tribinama u žaru navijanja za domaćeg tenisera, neshvatljivim zvižducima pri efektnim poenima protivnika.

Napravio je prevagu Hamad nad Pujem i publikom baš kad je trebalo, krajem 1. seta i tu prednost sačuvao. Osvojila su obojica tenisera zatim po jedan gem u 2. setu, kada je ćudljivo vreme s Atlantika nanelo crne oblake. Stuštio se pljusak, posle koga je po prvi put isproban novi platneni krov nad ovom stadionu.

Akustiku su pod krovom oprobali gledaoci pevajući "Marseljezu", kan-kan i fudbalske pesme, ali i Međedović, topotom loptica koje su iz servisa i vinera odskakale preko 200 kilometara na sat. Dok je napolju grmelo, Hamad je čuvao prednost, imao dve meč lopte na 5:4, ali je Puj hteo da se igra još malo, sve dok Međedović serijom fantastičnih udaraca u završnom gemu nije ućutkao publiku.

Žreb je hteo da se u sledećem kolu, najverovatnije u sredu, susretnu dva naša tenisera, Hamad Međedović i Filip Krajinović (761. ATP) koji je nešto ranije u toku dana, na povratu posle pauze i povrede, pobedio Amerikanca  Martina Dama (179. ATP) sa 6:7(2), 6:3, 6:1. Pre toga, iz kvalifikacija su eliminisane Dejana Radanović (236. VTA), koja je izgubila od Turkinje Zejnep Somez (157. VTA) sa 6:3, 6:2 i Natalija Stevanović (183. VTA) od koje je bila bolja Argentinka Juija Rijera (2. nosilac, 93. VTA), rezultatom 6:0, 6:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?