SIMFONIJA UKUSA: Obožavaćete - Posnu markizu, tortu bez pečenja i kuvanja
NIJE vam potrebna ni rerna ni šporet. Ako volite Markiza tortu, možete da je napravite i kao posnu.
Idealna za svečanu i slavsku trpezu, vaši gosti će biti oduševljeni.
Potrebno:
* 300 grama posnog keksa
* 250 grama posnog margarina
* 250 grama šećera u prahu
* 200 grama mlevenih lešnika
* 200 grama posne čokolade
Priprema:
Prvo umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajtenmlevene lešnike i lagano promešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite.
Umačite keks ili u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu. Mažite fil preko keksa. Onda ređajte red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, za što lepši izgled torte. Na kraju, ukrasite čokoladom i lešnicima pa stavite u frižider na nekoliko sati.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MOGU DA STOJE U FRIŽIDERU I NEDELjU DANA: Posne lešnik bajadere
01. 12. 2023. u 14:00
OVAKO GA PRAVE ITALIJANI, OVA 2 SASTOJKA SU KLjUČNA: Bolonjeze sos
29. 11. 2023. u 20:13
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)