NEOBIČNO predjelo rajskog ukusa: Pohovane knedle od bundeve
Probajte nešto drugačije!

Foto Shutterstock
Potrebno:
* skuvana i ispasirana bundeva, 400 g
* crni luk, 80 g
* sveži peršun,1 kašika
* prezle,100 g
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* palenta, 30 g
* masline,15 zelenih
* ulje za prženje, po potrebi
Priprema:
- Ohlađenu bundevu pomešajte sa seckanim crnim lukom, peršunom, solju, biberom i suvim biljnim začinom. Dodajte prezle, pa sve lepo sjedinite i pravite loptice veličine kašike. U sredinu svake stavite po jednu maslinu. Loptice uvaljajte u palentu i pržite na zagrejanom ulju. Pohovane kuglice ređajte na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće, a onda ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče 20 minuta.
(Žena, Super recepti)
Preporučujemo

NEODOLjIVA POSLASTICA: Kesten pire -osvežava, zasladi, a postan je na vodi
11. 12. 2023. u 12:00

GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih
11. 12. 2023. u 10:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)