NEOBIČNO predjelo rajskog ukusa: Pohovane knedle od bundeve
Probajte nešto drugačije!
Foto Shutterstock
Potrebno:
* skuvana i ispasirana bundeva, 400 g
* crni luk, 80 g
* sveži peršun,1 kašika
* prezle,100 g
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* palenta, 30 g
* masline,15 zelenih
* ulje za prženje, po potrebi
Priprema:
- Ohlađenu bundevu pomešajte sa seckanim crnim lukom, peršunom, solju, biberom i suvim biljnim začinom. Dodajte prezle, pa sve lepo sjedinite i pravite loptice veličine kašike. U sredinu svake stavite po jednu maslinu. Loptice uvaljajte u palentu i pržite na zagrejanom ulju. Pohovane kuglice ređajte na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće, a onda ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče 20 minuta.
(Žena, Super recepti)
Preporučujemo
NEODOLjIVA POSLASTICA: Kesten pire -osvežava, zasladi, a postan je na vodi
11. 12. 2023. u 12:00
GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih
11. 12. 2023. u 10:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)