UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
OMILjENE lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom, ali su idealno jelo i tokom zime.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* piletina, 400 g
* crni luk, 1 glavica
* seckani paradajz, 400 g
* crvena paprika, 1 kom
* italijanska mešavina začina, 1 kašika
* kuvana bundeva, 500 g
* kore za lazanje, 250 g
* pasirani paradajz, 400 ml
* rendani kačkavalj, 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
* Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubacite na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući. Dodajte sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.
- Sipajte malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da ređate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.
- Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta.
(Super recepti/Žena)

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)