UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
OMILjENE lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom, ali su idealno jelo i tokom zime.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* piletina, 400 g
* crni luk, 1 glavica
* seckani paradajz, 400 g
* crvena paprika, 1 kom
* italijanska mešavina začina, 1 kašika
* kuvana bundeva, 500 g
* kore za lazanje, 250 g
* pasirani paradajz, 400 ml
* rendani kačkavalj, 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
* Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubacite na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući. Dodajte sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.
- Sipajte malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da ređate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.
- Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)