TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk
BELI luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuvanju. Odličan je za začinjavanje ili pripremu odličnih jela. Ali ne samo to, to je fantastičan prirodni antibiotik, mnogi ga jedu sirovog.
Iz ovih razloga, često se pitamo kako da ga zadržimo svežim što je duže moguće? Otkrili smo da postoji neverovatan metod koji samo kuvari znaju.
Kako čuvati beli luk: Svi detalji
Beli luk je u stanju da reguliše krvni pritisak i značajno smanji nivo holesterola.
Zahvaljujući snažnim svojstvima, može detoksikovati jetru. Često mu se ne poklanja dovoljno pažnje, ali je nutritivno jedan od najmoćnijih.
Ovaj sastojak je prirodno antibakterijsko sredstvo koje se bori protiv crevnih parazita i jača imuni sistem. Pored toga, prirodno je antiinflamatorno sredstvo, reguliše cirkulaciju i samim tim sprečava kardiovaskularna oboljenja.
Zimi je naš saveznik broj jedan jer nas dobro leči od sezonskog gripa. Važno je da ga imamo kod kuće, ne samo zato što ga možemo koristiti u kuhinji, već i za naše zdravlje.
Postoji fantastičan način da beli luk ostane svež duže vreme, najmanje godinu dana.
Prvo uzmite pola kilograma čena belog luka i potopite ih u toplu vodu oko sat vremena.
Nakon što ih osušite, ogulite ih i videćete da se lako gule jer je koža omekšala. Zatim očišćeni beli luk stavite u sterilizovanu staklenu teglu. Zatim dodajte dve kašike krupne soli. Sada možete dodati nekoliko kašika jabukovog sirćeta ili preliti vinskim sirćetom ako želite, ovaj sastojak pomaže da se beli luk zadrži netaknut. Pre nego što zatvorite teglu poklopcem, isecite krišku limuna i stavite je na beli luk. Teglu dobro zatvorite i protresite da se svi sastojci pomešaju. Ovo će zadržati vaš beli luk u savršenom stanju više od godinu dana i neće istrunuti. I ne samo to, jer možete da ih konzumirate kada želite, a da ne morate da ih ljuštite svaki put kada je potrebno da ih upotrebite. Ovaj metod koriste mnogi kuvari, praktičan je i pre svega efikasan.
jutarnji.hr
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)