NEODOLJIVE BOMBICE: Sa belom čokoladom od keksa i napolitanki
VIŠE od ukusa, bombice od keksa i napolitanki sa belom čokoladom
Potrebno:
Sastojci za bombice:
* napolitanke sa limunom, 150 g
* bela čokolada za kuvanje, 100 g
* rendana korica od limuna, 1 kom
* slatka pavlaka, 100 ml
* margarin, 50 g
Za belu glazuru:
* bela čokolada za kuvanje, 150 g
* ulje, 3 kašike
Za dekoraciju:
* usitnjene napolitanke, 5-6 kom.
Priprema:
- Napolitanke samleti u blenderu.
- U drugu posudu staviti mleveni keks, mlevene napolitanke i rendanu koricu limuna.
- U drugu posudu sipati slatku pavlaku, maslac i zagrevati na tihoj vatri dok se maslac ne otopi. Skloniti sa ringle i u smesu dodati iseckanu belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopiti.
- Keks preliti smesom sa otopljenom čokoladom. Sve sastojke mešati rukama dok se ne dobije kompaktna smesa. Staviti smesu u frižider oko 30 minuta da se stegne.
- Od smese praviti kuglice i staviti ih u frižideru 10 minuta da se stegnu.
Za dekoraciju:
5-6 napolitanki izmrviti rukama na drvenoj dasci ili u tanjiru. Na pari otopiti čokoladu i maslac, sve lepo izmešati.
- Uzeti kuglicu i pomoću viljuške ih umakati u čokoladu pa u usitnjenu napolitanku.
Po želji kuglice staviti u papirne dekorativne korpice.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZDRAVIJA VERZIJA ČUVENOG PRAZNIČNOG PRILOGA! Ruska salata bez majoneza i šunke
07. 01. 2024. u 12:12
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)