NEODOLJIVE BOMBICE: Sa belom čokoladom od keksa i napolitanki
VIŠE od ukusa, bombice od keksa i napolitanki sa belom čokoladom
Potrebno:
Sastojci za bombice:
* napolitanke sa limunom, 150 g
* mleveni keks, 200 g
* bela čokolada za kuvanje, 100 g
* rendana korica od limuna, 1 kom
* slatka pavlaka, 100 ml
* margarin, 50 g
Za belu glazuru:
* bela čokolada za kuvanje, 150 g
* ulje, 3 kašike
Za dekoraciju:
* usitnjene napolitanke, 5-6 kom.
Priprema:
- Napolitanke samleti u blenderu.
- U drugu posudu staviti mleveni keks, mlevene napolitanke i rendanu koricu limuna.
- U drugu posudu sipati slatku pavlaku, maslac i zagrevati na tihoj vatri dok se maslac ne otopi. Skloniti sa ringle i u smesu dodati iseckanu belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopiti.
- Keks preliti smesom sa otopljenom čokoladom. Sve sastojke mešati rukama dok se ne dobije kompaktna smesa. Staviti smesu u frižider oko 30 minuta da se stegne.
- Od smese praviti kuglice i staviti ih u frižideru 10 minuta da se stegnu.
Za dekoraciju:
5-6 napolitanki izmrviti rukama na drvenoj dasci ili u tanjiru. Na pari otopiti čokoladu i maslac, sve lepo izmešati.
- Uzeti kuglicu i pomoću viljuške ih umakati u čokoladu pa u usitnjenu napolitanku.
Po želji kuglice staviti u papirne dekorativne korpice.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZDRAVIJA VERZIJA ČUVENOG PRAZNIČNOG PRILOGA! Ruska salata bez majoneza i šunke
07. 01. 2024. u 12:12
EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)