KROMPIR SA SLANINOM, IZ RERNE! Peče se ceo i puni sočnim filom, više od običnog krompira
KROMPIR sa slaninom pečen u rerni ima hrskavu koricu spolja, a iznutra je mek i sočan.

Foto Shutterstock
Punjeni krompir sa slaninom, pečen u rerni se filuje pavlakom, sirom i aromatičnim povrćem te će vam se sigurno dopasti. Evo kako se pravi!
Potrebno:
* 4 velika crvenkasta krompira
* 30 g maslaca
* 30 g pavlake
* 30 g sveže seckanog vlašca
* 2 sremuša, tanko narezana
* 90 g iseckanog kačkavalja
* 6 kriški hrskave slanine, izmrvljene
* soli po ukusu
* Sveže mleveni crni biber po ukusu
Recept za krompir sa slaninom, iz rerne:
Korak 1:
Umotajte cele krompire u foliju i pecite:
Za pečeni krompir sa slaninom zagrejte rernu na 200°. Krompir izbockajte viljuškom ili oštrim nožem i dobro umotajte u foliju. Pecite dok ne omekša, oko 1 sat.
Korak 2:
Punite krompir:
Odmotajte krompir i isecite proreze po dužini na vrhu svakog. Pažljivo izvadite deo "mesa" iz sredine svakog krompira i odvojite u činiju, a zatim u taj izdvojeni deo dodajte puter, pavlaku, vlašac, deo sremuša, polovinu kačkavalja i pola slanine. Začinite solju i biberom. Kašikom sipajte fil nazad u prorez svakog krompira. Pospite preostalim sirom i vratite u rernu dok se ne istopi, oko 5 minuta. Na vrh stavite preostali sremuš i preostalu slaninu. Uživajte u pečenom krompiru sa slaninom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)