KROMPIR SA SLANINOM, IZ RERNE! Peče se ceo i puni sočnim filom, više od običnog krompira
KROMPIR sa slaninom pečen u rerni ima hrskavu koricu spolja, a iznutra je mek i sočan.
Punjeni krompir sa slaninom, pečen u rerni se filuje pavlakom, sirom i aromatičnim povrćem te će vam se sigurno dopasti. Evo kako se pravi!
Potrebno:
* 4 velika crvenkasta krompira
* 30 g maslaca
* 30 g pavlake
* 30 g sveže seckanog vlašca
* 2 sremuša, tanko narezana
* 90 g iseckanog kačkavalja
* 6 kriški hrskave slanine, izmrvljene
* soli po ukusu
* Sveže mleveni crni biber po ukusu
Recept za krompir sa slaninom, iz rerne:
Korak 1:
Umotajte cele krompire u foliju i pecite:
Za pečeni krompir sa slaninom zagrejte rernu na 200°. Krompir izbockajte viljuškom ili oštrim nožem i dobro umotajte u foliju. Pecite dok ne omekša, oko 1 sat.
Korak 2:
Punite krompir:
Odmotajte krompir i isecite proreze po dužini na vrhu svakog. Pažljivo izvadite deo "mesa" iz sredine svakog krompira i odvojite u činiju, a zatim u taj izdvojeni deo dodajte puter, pavlaku, vlašac, deo sremuša, polovinu kačkavalja i pola slanine. Začinite solju i biberom. Kašikom sipajte fil nazad u prorez svakog krompira. Pospite preostalim sirom i vratite u rernu dok se ne istopi, oko 5 minuta. Na vrh stavite preostali sremuš i preostalu slaninu. Uživajte u pečenom krompiru sa slaninom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)