SLATKI KAO POLJUBAC: Medeni lolipopsi

Novosti online

01. 02. 2024. u 11:00

AKO ste ljubitelj efektnih slatkih kreacija, ovo će biti pun pogodak.

СЛАТКИ КАО ПОЉУБАЦ: Медени лолипопси

Foto Shutterstock

Sastojci:

* med, 160 g
* maslac, 80 g
* jaja, 2 komada
* začin za medenjake, 1/2 kašičice
* limun, korica, 1 komad
* brašno, 250 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kakao, 2 kašike
* mlako, 80 ml
* kandirana kora pomorandže, 70 g

 ZA DEKORACIJU: 

* bela čokolada, 200 g
* maslac, 50 g
* mleko, 1 kašika
* gotovi ukrasi po želji

Foto Shutterstock

Priprema:

U šerpici otopite maslac i med, pa prespite u posudu za mešenje. Kad se smesa prohladi, dodajte jaja i začine, pa mutite mikserom da se smesa lepo ujednači. Dodajte brašno, kakao i mleko i lagano mutite dok se sve ne sjedini, pa na kraju umešajte kandirane kockice kore od pomorandže. Smesu izlijte u pleh koji ste obložili papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se kolač prohladi, vadite čašom pločice i u svaku utaknite štapić. Belu čokoladu otopite na pari sa maslacem i mlekom, pa pola prelijte u drugi sud i dodajte par kapi crvene prehrambene boje. Uranjajte pločice u jednu ili drugu čokoladu, pa ukrasite šećernim perlicama i srcima.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKORIO PARIZ: Nemac pobedio domaćeg tenisera i rastužio publiku