SLATKI KAO POLJUBAC: Medeni lolipopsi
AKO ste ljubitelj efektnih slatkih kreacija, ovo će biti pun pogodak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* med, 160 g
* maslac, 80 g
* jaja, 2 komada
* začin za medenjake, 1/2 kašičice
* limun, korica, 1 komad
* brašno, 250 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kakao, 2 kašike
* mlako, 80 ml
* kandirana kora pomorandže, 70 g
ZA DEKORACIJU:
* bela čokolada, 200 g Foto Shutterstock
* maslac, 50 g
* mleko, 1 kašika
* gotovi ukrasi po želji
Priprema:
U šerpici otopite maslac i med, pa prespite u posudu za mešenje. Kad se smesa prohladi, dodajte jaja i začine, pa mutite mikserom da se smesa lepo ujednači. Dodajte brašno, kakao i mleko i lagano mutite dok se sve ne sjedini, pa na kraju umešajte kandirane kockice kore od pomorandže. Smesu izlijte u pleh koji ste obložili papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se kolač prohladi, vadite čašom pločice i u svaku utaknite štapić. Belu čokoladu otopite na pari sa maslacem i mlekom, pa pola prelijte u drugi sud i dodajte par kapi crvene prehrambene boje. Uranjajte pločice u jednu ili drugu čokoladu, pa ukrasite šećernim perlicama i srcima.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČNA ZAMENA ZA SLAVSKU POGAČU: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom (VIDEO)
20. 01. 2024. u 07:30

SPREMAJU SE NA POSEBAN NAČIN: Bogojavljenske pihtije po tradicionalnom receptu
19. 01. 2024. u 07:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)