BAŠ ZA UŽIVANJE, PROBAJTE, JESTE POSEBAN, A NIJE ZAHTEVAN: Preukusni rolat sa mandarinama
OKO porekla ovog rolata nikako da se slože Mađari i Šveđani, ali ga širom Evrope prave i u slast jedu.
Kora se peče na poseban način, pa sigurno neće pucati kada savija.
Sastojci:
* belanca, 6
* so, na vrh noža
* šećer, 6 kašika
* ulje, 1 kašika
* gustin, 2 kašike
* kompot od mandarine, 1 manja konzerva
* šlag, 500 ml
* čokolada, 70 g
* mleko, 2 kašike
* ulje, 1 kašičica
* lešnik, pečeni, 100 g
Priprema:
- Belanca mutite mikserom, prvo lagano, a onda dodajte malo soli i nastavite sa mućenjem dodajući jednu po jednu kašiku šećera i kašiku ulja. Pred kraj špatulom umešajte gustin i po želji malo vanila ekstrakta.
- Smesu stavite u veliku kesu, pa joj odsecite vrh. U manji pleh stavite pek papir, malo ga pouljite, pa preko papira popreko istiskujte "kobasice" od belanaca, jednu do druge. Pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
- Pečenu koru prevrnite na drugi papir, skinite onaj na kome se kora pekla i ostavite da se prohladi.
- Za to vreme unutite šlag, krupno istucajte pečene lešnike i stavite čokoladu da se otopi.
- Koru premažite šlagom, pospite delom pečenih lešnika i rasporedite oceđene kriške mandarina. Uvijte rolat uz pomoć papira, premažita ceo rolat šlagom, pa prelijte topljenom čokoladom i pospite preostalim lešnicima.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OTKRIVENO KAKO SU RUSI UŠLI U KUPJANSK: Ukrajinci besni - To je kršenje zakona i pravila ratovanja, ratni zločin!
KIJEV je saopštio da su se ruski vojnici, prerušeni u ukrajinske uniforme, borili da uđu u grad Kupjansk na prvim linijama fronta na severu Ukrajine.
15. 11. 2024. u 18:40
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)