OD SAMO TRI SASTOJKA, A USPEĆE SVIMA, I POTPUNIM POČETNICIMA: Puter kolačići, osvajaju ukusom

Novosti online

21. 02. 2024. u 10:00

JEDNOSTAVNA priprema, a osvajaju ukusom.

ОД САМО ТРИ САСТОЈКА, А УСПЕЋЕ СВИМА, И ПОТПУНИМ ПОЧЕТНИЦИМА: Путер колачићи, освајају укусом

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 šoljice brašna
* 250 g putera
* 3/4 šoljice šećera

Priprema:

Stavite brašno i šećer sa kockicama hladnog putera. Izmešajte rukama sastojke, dok ne dobiju teksturu mokrog peska. Dobijenu smesu premestite u četvrtastu tepsiju i nežno je utapkajte rukama, pa izgladite čašom ili oklagijom. Pecite 20 minuta na 160 stepeni, pa izvadite tepsiju i nožem isecite testo na kocke ili pravougaonike. Vratite u rernu na 8 minuta, sve dok testo ne poprimi zlatnu nijansu.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca