ZAŠTO NE BISTE NAPRAVILI MALO DRUGAČIJI DESERT NEGO INAČE: Griz-alva samo za one koji vole slatko uz kaficu
ODUŠEVIĆE vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu

Foto Printskrin Youtube
Sastojci:
* 1/2 kg griza
* 1/2 kg šećera
* 1/2 l mleka
* 100 g iseckanih oraha
* 250 g maslaca
Priprema:
1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.
2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.
3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)