POSLASTICA ZA SVA ČULA! Banana rolat sa belom čokoladom

Novosti online

29. 02. 2024. u 12:00

KREMAST rolat, koji se ne peče. Lagana i ukusna poslastica sa keksom, bananom i filom od bele čokolade.

ПОСЛАСТИЦА ЗА СВА ЧУЛА! Банана ролат са белом чоколадом

Foto Shutterstock

Sastojci:

* Plazma keks, 150 g

Fil:  

* šećer, 6 kašika
* jaja, 2 kom
* vanilin šećer, 1
* brašno, 6 kašika
* gustin, 2 kašike
* mleko, 600 ml
* bela čokolada, 100 g
* banane, 3
* limunov sok, 10 ml
* maslac, 50 g

 Ukrašavanje: 

* slatka pavlaka, 100 ml

* pečeni orasi, 30 g


Priprema:

- Jaja, šećer, vanilin šećer umutimo i dodamo brašno i gustin. Sve dobro umutimo mikserom i dodamo mleko u smesu. Izmešamo smesu da bude glatka i stavimo na šporet.

Smesu kuvamo sve dok se ne zgusne. U vruću smesu dodamo maslac i belu čokoladu i ostavimo da se ohladi smesa. U uzak i dubok pleh, obložen providnom folijom, ređamo plazma keks umočen u mleko. Preko keksa rasporedimo polovinu fila i u sredinu stavimo cele banane poprskane sokom od limuna. Preko rasporedimo drugu polovinu fila, onda opet red plazma keksa i stavimo u frižider na 2-3 sata. Kada se ohladi, kolač prevrnemo na tacnu i ukrasimo slatkom pavlakom i seckanim pečenim orasima.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao