SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa
SUPER spoj najlepših ukusa!

Foto Shutterstock
Sastojci:
* jaja, 4 kom
* šećer, 100 g
* brašno, 70 g
* gustin, 30 g
* prašak za pecivo, ½ kesice
ZA FIL:
* mladi sremski sir, 250 g Foto Shutterstock
* limun, 1kom
* sok od limuna, 2 kašike
* slatka pavlaka, 125 ml
* šećer u prahu, 3 kašike
* ekstrakt vanile, 1 kašičica
Priprema:
- Za koru umutite posebno belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte žumanca i pomešane suve sastojke. Ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Koru malo prohladite, pa uvijte u rolat. Za fil umutite sir sa šećerom, dodajte rendanu koru, sok od limuna, a posebno umutite pavlaku i sjedinite sa prethodnim sirom.
Ohlađenu koru nafilujte i uvijte u rolat. Malo fila odvojte za dekoraciju, pa na rolat stavite traku od fila i na svaki komad kolača, kako ćete seći rolat, stavite kriščicu limuna.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)