TAKO LAKO I JEDNOSTAVNO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE ZA SLATKI PREDAH UZ KAFU: Plazma kolač iz snova gotov za 5 minuta

Novosti online

03. 03. 2024. u 12:00

JEDNOSTAVAN, a opet ukusan recept za desert, evo pravog kolača.

ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 600 gr mlevene plazme ili sličnog keksa
* 200 gr prah šećera
* 200 gr mlevenih oraha ili lešnika
* 4 jaja
* 250 gr maslaca
* 200 ml gaziranog soka od pomorandže ili obicnog
* 1-2 kesica šlaga ili slatke pavlake za dekoraciju

Priprema:

Pomešajte mlevenu plazmu, lešnike i šećer. Zatim umutite belanca, a onda im dodajte i žumanca pa izmešajte sa suvim sastojcima. Dodajte omekšan maslac, a potom i sok i sve promešajte. Umešenu smesu preručite u kalup i utapkajte je na dno. Kada se smesa stegne, preko stavite umućen šlag ili slatku pavlaku, a preko dodajte malo čokolade.

👌

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Fondacija Meridian vrednim stipendijama po peti put nagradila najbolje akademce u zemlji