CIGARE OD BADEMA PRELIVENE MEDOM I CVETOM POMORANDŽE: Recept za poslasticu u kojoj ćete uživati

Бојана Јовановић

20. 08. 2024. u 07:00

Tope se u ustima

ЦИГАРЕ ОД БАДЕМА ПРЕЛИВЕНЕ МЕДОМ И ЦВЕТОМ ПОМОРАНЏЕ: Рецепт за посластицу у којој ћете уживати

FOTO: Promo

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za pitu,
  • 300 g badema u prahu,
  • 75 g šećera,
  • 1/2 kašike cimeta u prahu,
  • 2 kašike vode od pomorandžinog cveta (malo više ili manje),
  • 1 litar ulja za prženje,
  • 500 g meda,
  • 1 l vode od pomorandžinog cveta

Listove kora prepolovite i prekrijte kako biste sprečili sušenje. U činiji pomešajte bademe, cimet, šećer i vodu s cvetom naranče dok ne dobijete nelepljivo, ali ne pretvrdo testo. Smesu oblikujte u valjke i stavljajte ih u polovine listova kora, pa ih zarolajte.

Napravite pravilne oblike cigara, pa ih umočite u vruće, ali ne previše goruće, ulje i pecite na vatri srednje jačine, dok ne porumene sa svake strane. Stavite cigare u med s pomorandžinim cvetom, redovno ih okrećući, a zatim ih poređajte na tanjir za posluženje.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca