RECEPT ZA TRADICIONALNI ARAPSKI KOLAČ: Ovako se pravi "mšvuk"
Evo kako da napravite drugačiji slatkiš
Potrebno je za testo:
- 3 žumanca,
- 70 g šećera,
- korica limuna,
- kašičica vanile,
- 140 g mekog putera,
- 30 g meda,
- 50 g mlevenih badema,
- 230 g brašna,
- kašičica praška za pecivo,
- kašika limunovog soka.
Za ukrašavanje:
- mleveni bademi,
- belanca,
- kandirane trešnje.
Za sirup:
- 3 šoljice meda,
- šoljica limunovog soka
U posudu stavite omekšali puter sa šećerom, limunovom koricom i medom pa promešajte sve mikserom. Dodajte žumanca i ponovo promešajte. Zatim dodajte brašno, bademe, limunov sok i prašak za pecivo i mešajte špatulom. Tako dobijeno testo stavite u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Zatim izmerite kuglice od 25 g, premažite ih belancetom pa uvaljajte u mlevene bademe i stavite direktno u pleh za pečenje. Onda na vrh svake kuglice „zalepite“ ušećerene polovine trešnje sa malo belanaca. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 160 stepeni i pecite dok lagano ne porumene. Izvadite ih iz rerne i svaku kuglicu prelijte kašičicom mešavine meda i limunovog soka. Ostavite da se ohladi i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)