RECEPT ZA TRADICIONALNI ARAPSKI KOLAČ: Ovako se pravi "mšvuk"
Evo kako da napravite drugačiji slatkiš
Potrebno je za testo:
- 3 žumanca,
- 70 g šećera,
- korica limuna,
- kašičica vanile,
- 140 g mekog putera,
- 30 g meda,
- 50 g mlevenih badema,
- 230 g brašna,
- kašičica praška za pecivo,
- kašika limunovog soka.
Za ukrašavanje:
- mleveni bademi,
- belanca,
- kandirane trešnje.
Za sirup:
- 3 šoljice meda,
- šoljica limunovog soka
U posudu stavite omekšali puter sa šećerom, limunovom koricom i medom pa promešajte sve mikserom. Dodajte žumanca i ponovo promešajte. Zatim dodajte brašno, bademe, limunov sok i prašak za pecivo i mešajte špatulom. Tako dobijeno testo stavite u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Zatim izmerite kuglice od 25 g, premažite ih belancetom pa uvaljajte u mlevene bademe i stavite direktno u pleh za pečenje. Onda na vrh svake kuglice „zalepite“ ušećerene polovine trešnje sa malo belanaca. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 160 stepeni i pecite dok lagano ne porumene. Izvadite ih iz rerne i svaku kuglicu prelijte kašičicom mešavine meda i limunovog soka. Ostavite da se ohladi i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PUTIN ODRŽAVA HITAN SASTANAK ZBOG SITUACIJE U TRI OBLASTI: Evakuisano 115.000 ljudi
PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održava sastanak putem video-konferencije o situaciji u pograničnim oblastima Kursk, Brjansk i Belgorod, prenosi RIA Novosti.
22. 08. 2024. u 13:28
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?
METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!
22. 08. 2024. u 09:01
"SRAMOTIŠ HRVATSKU!" Amerikanac u Zagrebu sa BG tablicama - izbušili mu gume (VIDEO)
"PUTOVAO sam Bosnom, Srbijom, Bugarskom, doslovno u sve zemlje u okruženju u poslednjih šest meseci i bio sam u nebrojeno gradova i jedini grad u kojem sam se susreo s nasiljem je Zagreb."
21. 08. 2024. u 20:10
Komentari (0)