RECEPT ZA TRADICIONALNI ARAPSKI KOLAČ: Ovako se pravi "mšvuk"
Evo kako da napravite drugačiji slatkiš

Foto: Jutjub Printskrin
Potrebno je za testo:
- 3 žumanca,
- 70 g šećera,
- korica limuna,
- kašičica vanile,
- 140 g mekog putera,
- 30 g meda,
- 50 g mlevenih badema,
- 230 g brašna,
- kašičica praška za pecivo,
- kašika limunovog soka.
Za ukrašavanje:
- mleveni bademi,
- belanca,
- kandirane trešnje.
Za sirup:
- 3 šoljice meda,
- šoljica limunovog soka
U posudu stavite omekšali puter sa šećerom, limunovom koricom i medom pa promešajte sve mikserom. Dodajte žumanca i ponovo promešajte. Zatim dodajte brašno, bademe, limunov sok i prašak za pecivo i mešajte špatulom. Tako dobijeno testo stavite u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Zatim izmerite kuglice od 25 g, premažite ih belancetom pa uvaljajte u mlevene bademe i stavite direktno u pleh za pečenje. Onda na vrh svake kuglice „zalepite“ ušećerene polovine trešnje sa malo belanaca. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 160 stepeni i pecite dok lagano ne porumene. Izvadite ih iz rerne i svaku kuglicu prelijte kašičicom mešavine meda i limunovog soka. Ostavite da se ohladi i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNE RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)