"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah
MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.

Foto Shutterstock
U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
(Superžena92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
09. 02. 2024. u 19:00

JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
08. 02. 2024. u 10:00

SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLjAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima
07. 02. 2024. u 13:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)