"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah
MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.
Foto Shutterstock
U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
(Superžena92)
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
09. 02. 2024. u 19:00
JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
08. 02. 2024. u 10:00
SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLjAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima
07. 02. 2024. u 13:00
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)