PRAVI SE I JEDE BEZ GRIŽE SAVESTI: Lava kolač - Savršenstvo ukusa koje ima manje od 250 kalorija
NIKO ne može da odoli savršenstvu čokoladnog ukusa, a ovo je najbolji recept.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* suv pečeni pistaći, 1 šoljica
* šećer, 3/4
* kakao, 1/4
* rendana gorka čokolada, 60 gr
* prašak za pecivo, 1/2
* jaja, 2 kom
* belanca 5
* ekstrakt vanile, 1/2
* so, na vrh noža
Priprema:
- Sameljite pistaće u blenderu tako da dobijete smesu sličnu pasti.
Sjedinite smesu od pistaća sa polovinom šećera, kakaom, rendanom čokoladom i praškom za pecivo, a odvojeno umutite žumanca sa preostalim šećerom i belanca sa malo soli.
U žumanca umešajte ekstrakt vanile i sve suve sastojke, pa postepeno dodajte sneg od belanaca.
Podelite pripremljenu smesu u 12 manjih kalupića za kolače koje ste prethodno blago premazali uljem i složite na veliki pleh.
Pecite devet minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Gotov kolač ostavite pet minuta da odmori, pa okrenite na tanjir i poslužite.
Smesu možete da napravite ranije i da je čuvate u frižideru do pečenja.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

SKUPOG UKUSA, A MAMI OSMEH NA LICE: Šambali - Jeftin turski kolač (VIDEO)
04. 03. 2024. u 13:00

UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)