PRAVI SE I JEDE BEZ GRIŽE SAVESTI: Lava kolač - Savršenstvo ukusa koje ima manje od 250 kalorija
NIKO ne može da odoli savršenstvu čokoladnog ukusa, a ovo je najbolji recept.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* suv pečeni pistaći, 1 šoljica
* šećer, 3/4
* kakao, 1/4
* rendana gorka čokolada, 60 gr
* prašak za pecivo, 1/2
* jaja, 2 kom
* belanca 5
* ekstrakt vanile, 1/2
* so, na vrh noža
Priprema:
- Sameljite pistaće u blenderu tako da dobijete smesu sličnu pasti.
Sjedinite smesu od pistaća sa polovinom šećera, kakaom, rendanom čokoladom i praškom za pecivo, a odvojeno umutite žumanca sa preostalim šećerom i belanca sa malo soli.
U žumanca umešajte ekstrakt vanile i sve suve sastojke, pa postepeno dodajte sneg od belanaca.
Podelite pripremljenu smesu u 12 manjih kalupića za kolače koje ste prethodno blago premazali uljem i složite na veliki pleh.
Pecite devet minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Gotov kolač ostavite pet minuta da odmori, pa okrenite na tanjir i poslužite.
Smesu možete da napravite ranije i da je čuvate u frižideru do pečenja.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SKUPOG UKUSA, A MAMI OSMEH NA LICE: Šambali - Jeftin turski kolač (VIDEO)
04. 03. 2024. u 13:00

UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)