APSOLUTNI HIT: Sitni kolači sa plazmom i belom čokoladom
NAPRAVITE sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom od kojih će mirisati cela kuća.

Foto Shutterstock
Napravite sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom kojima nijedan gost neće moći da odoli.
Sastojci:
* 200 gr mlevene plazme
* 75 gr badema
* 20 gr pečenog susama
* 2 kašišičice mlevenog anisa
* 3/4 kašičice cimeta
* 1/4 kašičice soli
* 50 gr meda
* 125 gr maskarpone sira ili krem sira
* 1 kašika ružine vode
Za glazuru:
* 200 gr bele čokolade
Recept za sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom:
Korak 1:
Napravite smesu
U posudi pomešajte mlevenu plazmu sa prepečenim susamom, mlevenim bademom i dodajte začine. Zatim promešajte, pa dodajte med, maskarpone sir i ružinu vodu. Sve dobro sjedinite.
Korak 2:
Oblikujte kolače
Uzmite malo smese i oblikujte kolače. Možete da napravite loptice ili valjak, pa ređajte na pleh. Stavite u zamrzivač da se smesa stegne.
Korak 3:
Napravite glazuru
Istopite belu čokoladu sa uljem, pa umočite svaki kolač u nju. Zatim opet ređajte na pleh obložen pek papirom i stavite u frižider da se smesa stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)