SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
Poslastica koju ćete obožavati, po receptu svetogorskih monaha

Foto: Jutjub/Printskrin/ Letina Kuhinja
Sastojci:
- 6 kašika džema od kajsija
- 10 kašika šećera
- 1 kesica cimeta
- kora od 1 limuna
- sok od jedne pomorandže
- 1 kašika praška za pecivo
- 500 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 šaka seckanih oraha
- šaka ili dve suvog grožđa
- džem od kajsije za premazivanje
- 150 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
Džem i šećer umutiti da se dobije jednolična smesa. U smesu dodati malo vode, cimet, rendanu koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Dobro sjediniti mikserom i smesu preručiti u teflonski pleh (ako nemate teflonski, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno, vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.
Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.
(Still)
Preporučujemo

TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)