SNIKERS TORTA: Ako volite spoj čokolade i kikirikija, obavezno napravite ovo kremasto savršenstvo
Obavezno isprobajte ovaj recept za snikers tortu, možda će vam oduzeti malo vremena, ali svi će biti zadovoljni ukusom.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- Za čokoladnu podlogu:
- 400 g mlečne čokolade
- 40 ml ulja
- Za fil sa kikirkijem:
- 180 g šećera
- 80 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g pečenog kikirikija
- Za fil:
- 80 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g čokolade
- 20 g želatina
- 20 ml vode
- Za koru:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 30 ml ulja
- 45 g brašna
- 15 g kakaoa
Priprema:
Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte u plastičnu posudu. Okrenite nekoliko puta, tako da čokolada lepo obloži i dno i ivice. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim isecite plastiku i čokoladnu podlogu ostavite u frižideru dok spremite druge filove.
Istopite šećer u tiganju, pa dodajte puter i pržite sve dok se ne istopi. Neprestano mešajte. Zatim sipajte slatku pavlaku i kuvajte sve dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite u frižideru nekih pola sata. Nakon toga dodajte kikirki i sve dobro sjedinite. Sipajte u čokoladnu poglogu i vratite u frižider.
Pomešajte želatin i vodu i ostavite da nabubri. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite mikserom. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte u smesu sa krem sirom. Umutite mikserom da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte fil u čokoladnu podlogu. Vratite u frižider dok napravite koru. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte ulje. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite u zagrejnoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Isecite tako da možete da stavite preko čokoladne podloge. Vratite u frižider na sat vremena.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44

AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)