TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno

Novosti online

13. 04. 2024. u 14:00

Sprema se lako i prilično brzo.

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za koru:
  • 3 jaja,
  • 125 g brašna,
  • 125 g šećera,
  • 50 g kakaa,
  • 8 g praška za pecivo,
  • 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa.
  • Za krem:
  • 5 belanaca,
  • 300 g šećera u prahu,
  • 15 g želatina + 20 g kakaa.
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade,
  • 70 g putera.  

Priprema: Jaja i šećer umutiti, dodati otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro sjediniti mikserom. Sipati u pleh prečnika 20 cm sa obručem, poravnati i peći 25 minuta na 180 stepeni. Izvaditi na dasku, premazati karamel sosom, pa vratiti obruč sa pleha.

Umutiti belanca sa šećerom u prahu, dodati razmućen želatin pa preliti polovinu smese preko kore, a u drugu polovinu dodati 20 g kakaa i umutiti. Sipati preko belog fila i promešati kašikom lagano da se prošaraju filovi. Poravnati pa staviti u frižider na dva sata.

Otopiti čokoladu s puterom pa preliti preko ohlađene torte i vratiti u frižider na 30 minuta. Uživajte!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA DRINČIĆ, TVORAC ČUDA U NIŠU, ZA NOVOSTI OTKRIVA: Kako je Radnički opet Real sa Nišave, šta je tajni recept i koliko to košta