TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno

Новости онлине

13. 04. 2024. u 14:00

Sprema se lako i prilično brzo.

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za koru:
  • 3 jaja,
  • 125 g brašna,
  • 125 g šećera,
  • 50 g kakaa,
  • 8 g praška za pecivo,
  • 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa.
  • Za krem:
  • 5 belanaca,
  • 300 g šećera u prahu,
  • 15 g želatina + 20 g kakaa.
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade,
  • 70 g putera.  

Priprema: Jaja i šećer umutiti, dodati otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro sjediniti mikserom. Sipati u pleh prečnika 20 cm sa obručem, poravnati i peći 25 minuta na 180 stepeni. Izvaditi na dasku, premazati karamel sosom, pa vratiti obruč sa pleha.

Umutiti belanca sa šećerom u prahu, dodati razmućen želatin pa preliti polovinu smese preko kore, a u drugu polovinu dodati 20 g kakaa i umutiti. Sipati preko belog fila i promešati kašikom lagano da se prošaraju filovi. Poravnati pa staviti u frižider na dva sata.

Otopiti čokoladu s puterom pa preliti preko ohlađene torte i vratiti u frižider na 30 minuta. Uživajte!

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub