BOGATA TORTA RUSKA SALATA: Vaš novi omiljeni slatkiš
UŽIVANjE je gotovo zagarantovano. Ispratite recept i napravite slatkiš koji će dobiti posebno mesto na vašoj trpezi...
Sastojci za kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- Sastojci za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 600 g vrelog zaslađenog mleka
- 250 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g seckanih oraha
- 200 g seckanog želea
- 200 g seckanog suvog grožđa
- 200 g seckanih suvih smokava
Priprema:
Kora:
Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.
Fil:
Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.
Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokve.
Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili. Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
(Glossy)
Preporučujemo
"UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLjA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA" Vučić položio cveće u školi "Vladislav Ribnikar" (FOTO)
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole.
03. 05. 2024. u 07:26
ISPOVEST RODITELjA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)
RODITELjI ubijene devojčice u Ribnikaru, Angeline Aćimović, govorili su za Novosti u podkastu "Mislim da je važno".
03. 05. 2024. u 16:05
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)