BOGATA TORTA RUSKA SALATA: Vaš novi omiljeni slatkiš
UŽIVANjE je gotovo zagarantovano. Ispratite recept i napravite slatkiš koji će dobiti posebno mesto na vašoj trpezi...

Foto Shutterstock
Sastojci za kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- Sastojci za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 600 g vrelog zaslađenog mleka
- 250 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g seckanih oraha
- 200 g seckanog želea
- 200 g seckanog suvog grožđa
- 200 g seckanih suvih smokava
Priprema:
Kora:
Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.
Fil:
Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.
Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokve.
Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili. Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
(Glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)