JAGODA ŠNIT: Kremasto savršenstvo za sva čula
Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike kakaoa
- 5 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
- Za krem:
- pola kg jagoda
- 250 ml slatke pavlake
- pola kesice želatina
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 3 kašike meda
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca i šećer pa dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, pa dodajte sneg od belanaca. U pleh obložen pek-papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prerežite napola. Očistite jagode pa ih izrežite na ploške. Zasebno umutite slatku pavlaku sa otopljenim želatinom i medom, pa dodajte vanilin šećer i ekstrakt, da dobijete krem. Sokom od jagoda natopite kore pa ih premažite kremom. Jagode poređajte preko krema, pa preklopite drugom korom i premažite kremom. Dekorišite ostatkom jagoda i pospite kakaom. Ostavite u frižideru bar sat vremena da se ohladi i stegne. (Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BOMBA TORTA: Poslastica koja će svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa
20. 04. 2024. u 16:30 >> 12:27

DINASTIJA TORTA ZA SVAKU PRILIKU: Raskošna, kremasta, preukusna
18. 04. 2024. u 15:00

TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
13. 04. 2024. u 14:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)