NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta

Novosti online

02. 05. 2024. u 13:00

Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.

НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта

Printscreen/YT/Sprinkle Bakes

Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti.

Sastojci:

  • Za patišpanj:
  • 200 g šećera
  • 115 g neslanog putera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • 200 g brašna
  • 230 g kisele pavlake
  • Za uši:
  • 90 g bele čokolade
  • 60 g roze bombona
  • jestive roze šljokice
  • šećerni sirup
  • kokos
  • Za fil:
  • 115 g neslanog putera
  • 450 g šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • 2 crne bombone
  • kokos

Priprema:

Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

Napravite uši

Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.

Napravite fil

Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.

Sastavite tortu


Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti