NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta
Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.
Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- Za patišpanj:
- 200 g šećera
- 115 g neslanog putera
- 2 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 200 g brašna
- 230 g kisele pavlake
- Za uši:
- 90 g bele čokolade
- 60 g roze bombona
- jestive roze šljokice
- šećerni sirup
- kokos
- Za fil:
- 115 g neslanog putera
- 450 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- 2 crne bombone
- kokos
Priprema:
Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.
Napravite uši
Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.
Napravite fil
Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.
Sastavite tortu
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00
U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00
NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)