NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta

Новости онлине

02. 05. 2024. u 13:00

Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.

НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта

Printscreen/YT/Sprinkle Bakes

Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti.

Sastojci:

  • Za patišpanj:
  • 200 g šećera
  • 115 g neslanog putera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • 200 g brašna
  • 230 g kisele pavlake
  • Za uši:
  • 90 g bele čokolade
  • 60 g roze bombona
  • jestive roze šljokice
  • šećerni sirup
  • kokos
  • Za fil:
  • 115 g neslanog putera
  • 450 g šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • 2 crne bombone
  • kokos

Priprema:

Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

Napravite uši

Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.

Napravite fil

Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.

Sastavite tortu


Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

RUSI MIRE SRPSKE I POLJSKE HULIGANE? Vri među navijačima pred Leh - Crvena zvezda!