GABON TORTA: Najlepša torta sa čokoladom i lešnicima
Gabon torta predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje intenzivnih čokoladnih ukusa. Ova bogata, kremasta torta, svojim slojevima i teksturom obećava intezitet i senzualnost ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g šećera
- 300 g pečenih pa samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 3 kašike fila koji ste napravili
Priprema:
Za fil umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa tu smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Dobijeni krem ohladite i pomešajte s umućenim puterom.
Za jednu koru umutite 5 belanaca u čvrst sneg.
Dodajte 100 g šećera i mutite mikserom.
Lagano umešajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.
Smesu za koru pecite u okruglom kalupu od 24 cm, 18 minuta na 180°S. Isti postupak primenite za još dve kore, dakle imaćete ukupno tri.
Ređajte koru pa fil dok ne utrošite sav materijal, a završite filom.
Stavite da se ohladi i na kraju ukrasite po želji šlagom, čokoladom ili čokoladnim ganašom.
Iako na prvi pogled ne deluje kremasto, Gabon torta oduševljava svojom sočnošću i bogatim ukusom. Savršena je za one koji cene gustu i punu teksturu svakog zalogaja. Prijatno.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03

KRALjICA ČOKOLADE: Nugat torta, najbolja torta koju ste ikad probali
28. 04. 2024. u 15:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)