POPULARNI ČIZKEJK SAN SEBASTIAN: Ovo je definitivno najkremastiji kolač koji ćete probati
Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rerni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav.
Sastojci:
- 500 gr maskarpone sira
- 200 gr kremastog sira
- 75 gr šećera
- 75 gr smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 20 gr brašna
Priprema:
1. U posudi sjediniti maskarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.
2. Dodati jaja i sjediniti.
3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brašno i sve fino sjediniti.
4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.
5. Peći 45 min. na 220 stepeni.
6. Nakon pečenja kolač je još uvijek tečan, ostaviti ga u frižideru preko noći.
7. Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)