POPULARNI ČIZKEJK SAN SEBASTIAN: Ovo je definitivno najkremastiji kolač koji ćete probati
Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rerni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav.
Sastojci:
- 500 gr maskarpone sira
- 200 gr kremastog sira
- 75 gr šećera
- 75 gr smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 20 gr brašna
Priprema:
1. U posudi sjediniti maskarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.
2. Dodati jaja i sjediniti.
3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brašno i sve fino sjediniti.
4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.
5. Peći 45 min. na 220 stepeni.
6. Nakon pečenja kolač je još uvijek tečan, ostaviti ga u frižideru preko noći.
7. Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00
VUČIĆ PRVI PUT JAVNO OTKRIO: Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka i govorio o miru između Ukrajine i Rusije.
26. 09. 2024. u 20:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
SAZNALO SE POSLE 20 GODINA: Zašto je Brena odbila da pomogne Đokovićima?
Pevačica je obrazložila svoju odluku...
27. 09. 2024. u 16:34
Komentari (0)