BELI ANĐEO TORTA SA JAGODAMA: Između 2 fila osvežavajuće voće - pravi letnji slatkiš

Novosti online

03. 06. 2024. u 17:01

Beli anđeo torta je izuzetno laka za pripremu, jer sve što treba da uradite jeste da gotove rozen kore premažete prvo filom od vanile, a onda i umućenom slatkom pavlakom.

БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш

Foto: Shutterstock

U originalu između se posipa mleveni lešnik, leti volimo da jedemo voćne i laganije torte,pa je naš predlog da čuvenu tortu napravite sa jagodama.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1,5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 100 g bele čokolade
  • 1 margarin
  • 50 g šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g jagoda
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 3 kašike džema od jagoda 
  • 70 g bele čokolade 
  • 1 kašika ulja 
     

Priprema:
Puding pomešajte sa 200 ml mleka, pa razmutite tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte puding, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte belu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i dodajte ohlađenom pudingu, pa sve zajedno umutite mikserom. Na kraju umutite slatku pavlaku. Koru premažite žutim filom, pa poređajte jagode isečene na kolutove, a onda premažite belim filom. Zatim ponovite sve dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude kora, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (u tankom sloju). Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem i lagano umešajte. Premažite celu tortu, pa istopite belu čokoladu sa uljem i prelijte po vrhu. Ostavite u frižideru da se stegne. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

MVP by Mozzart Sport: Veliki izbor najboljih sportista Srbije!