ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENJA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
ČIZKEJK je mnogima omiljen slatkiš. Ako pripadate toj grupi, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.

Foto Shutterstock
Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.
Čokoladni čizkejk – sastojci:
za podlogu:
150 grama keksa po izboru
100 grama putera
Za krem:
300 grama čokolade za kuvanje ili tamne čokolade
500 grama maskarpone sira
100 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake

Foto Shutterstock
Čokoladni čizkejk – priprema:
Usitnite keks i izmešajte ga s rastopljenim puterom. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u kesicu pa izlupati oklagijom dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smesu keksa i putera pa je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite krem.
Čokoladu izlomite na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto umutite slatku pavlaku. U drugoj zatim izmiksirajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo-pomalo u tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte krem na podlogu od keksa i putera, pa stavite u klasičan deo frižidera na nekoliko sati da se stvrdne.
Saveti:
Ako nemate kalup s obručem, čizkejk na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći da izvučete, ali parčiće i dalje možete seći na klasičan način.
Ako slučajno nemate čokoladu, možete je zameniti s dve velike kašike kakaa. Ubacite ga u smesu maskarponea i šećera i dalje sve radite po receptu.
(Zadovoljna.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZINSKI ROLAT OD POVRĆA: Lagan letnji obrok koji možete jesti i hladan (VIDEO)
11. 06. 2024. u 13:30

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)