ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENJA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
ČIZKEJK je mnogima omiljen slatkiš. Ako pripadate toj grupi, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.

Foto Shutterstock
Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.
Čokoladni čizkejk – sastojci:
za podlogu:
150 grama keksa po izboru
100 grama putera
Za krem:
300 grama čokolade za kuvanje ili tamne čokolade
500 grama maskarpone sira
100 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake

Foto Shutterstock
Čokoladni čizkejk – priprema:
Usitnite keks i izmešajte ga s rastopljenim puterom. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u kesicu pa izlupati oklagijom dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smesu keksa i putera pa je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite krem.
Čokoladu izlomite na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto umutite slatku pavlaku. U drugoj zatim izmiksirajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo-pomalo u tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte krem na podlogu od keksa i putera, pa stavite u klasičan deo frižidera na nekoliko sati da se stvrdne.
Saveti:
Ako nemate kalup s obručem, čizkejk na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći da izvučete, ali parčiće i dalje možete seći na klasičan način.
Ako slučajno nemate čokoladu, možete je zameniti s dve velike kašike kakaa. Ubacite ga u smesu maskarponea i šećera i dalje sve radite po receptu.
(Zadovoljna.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZINSKI ROLAT OD POVRĆA: Lagan letnji obrok koji možete jesti i hladan (VIDEO)
11. 06. 2024. u 13:30

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)