LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
Rebarca mogu da budu od različitih vrsta mesa, a u ovom receptu se koriste svinjska rebarca.

Foto Shutterstock
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebaraca
2 kašike šećera
1 kašičica ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvenog luka u prahu
1 kašičica slatke paprike
So i biber po ukusu
250 ml roštilj sosa
Recept za rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana:
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pomešajte smeđi šećer, običan šećer, ljutu papriku u prahu, beli luk u prahu, crni luk u prahu, slatku papriku u prahu, 2 kašičice soli i biber. Stavite rebra na komad folije dovoljno velik da se presavije i zatvori, a zatim ih stavite na pleh za pečenje. Pospite smesu začina po vrhu rebara. Umotajte foliju oko rebarca i dobro zatvorite da tokom pečenja ne iscuri sok. Pecite dok meso ne omekša i dok ne bude moglo lako da se odvoji od kostiju viljuškom, oko 2 sata.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

HAOS U HRVATSKOJ: Zagreb u blokadi, zatvaraju se 3 glavna mosta, a saobraćaj se obustavlja zbog koncerta Tompsona
VEĆ JE počelo fazno obustavljanje saobraćaja u oblasti oko Hipodroma - 11 dana pre koncerta.
24. 06. 2025. u 12:24
Komentari (0)