NUTELA TORTA SA PIŠKOTAMA I BELOM ČOKOLADOM: Kremasta i bogata fantazija ukusa

Novosti online

28. 06. 2024. u 16:00

Ova fina torta, koja se po zbirkama recepata može naći i pod imenom "magična torta", fantastičnog je ukusa i bogatog izgleda, tako da se može poslužiti i u najsvečanijim prilikama.

НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса

Foto: Printskrin Youtube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

  • 250 g piškota
  • 150 ml mleka

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g maskarponea
  • 80 g bele čokolade
  • 400 g nutele

Za dekoraciju:

  • 60 g crne čokolade

Priprema:

Uzmite duguljasti kalup za hleb i na dno stavite piškote koje ste prvo umočili u mleko.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Dodajte maskarpone pa mutite i dalje.

Podelite smesu na 2 dela i u jedan dodajte nutelu (150 g), a u drugi istopljenu belu čokoladu. Ređajte: beli fil, nutela, crni fil, nutela, beli fil, nutela, crni fil, nutela i na kraju piškote.                                                                                                                                                                                                                                                      (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti