ZASLADITE SE UZ SUPER POSLASTICU: Ledene cimet kocke
Nema boljeg načina da započnete radni dan - ako budete dovoljno motivisani, pre ili posle posla na brzinu spremite ovaj kolač po ovom receptu i neka vas njegova slast drži i narednih dana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 280 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 ml vode
- 200 g maslaca
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 200 g mleka u prahu
- 70 g kakao praha
- 150 g mlevenog keksa
Za posipanje:
- 1 kašičica kakao praha
- 1/3 kašičice cimeta
Priprema:
U šerpici pomešajte šećer, vanilin šećer i vodu. Stavite da se kuva. Od momenta vrenja, kuvajte tri do četiri minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje. Sklonite sa ringle, pa dodajte mleveni cimet i maslac iseckan na manje komade.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji izmešajte kakao prah i mleko u prahu, pa sjedinite sa prethodno napravljenom smesom. Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodajte mleveni keks i izmešajte.
Posudu okvirnih dimenzija 20 x 15 centimetara obložite papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati.
Pospite mešavinom kakao praha i cimeta. Isecite kocke i poslužite.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)