ZASLADITE SE UZ SUPER POSLASTICU: Ledene cimet kocke
Nema boljeg načina da započnete radni dan - ako budete dovoljno motivisani, pre ili posle posla na brzinu spremite ovaj kolač po ovom receptu i neka vas njegova slast drži i narednih dana.
Sastojci:
- 280 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 ml vode
- 200 g maslaca
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 200 g mleka u prahu
- 70 g kakao praha
- 150 g mlevenog keksa
Za posipanje:
- 1 kašičica kakao praha
- 1/3 kašičice cimeta
Priprema:
U šerpici pomešajte šećer, vanilin šećer i vodu. Stavite da se kuva. Od momenta vrenja, kuvajte tri do četiri minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje. Sklonite sa ringle, pa dodajte mleveni cimet i maslac iseckan na manje komade.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji izmešajte kakao prah i mleko u prahu, pa sjedinite sa prethodno napravljenom smesom. Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodajte mleveni keks i izmešajte.
Posudu okvirnih dimenzija 20 x 15 centimetara obložite papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati.
Pospite mešavinom kakao praha i cimeta. Isecite kocke i poslužite.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00
SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)