KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz

Новости онлине

17. 07. 2024. u 12:00

Beli meki kolač sa kremastim filom je savršena letnja poslastica.

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: Бела пахуља - Омиљени колач Јованке Броз

Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

za koru:

  • 7 belanaca
  • 1 celo jaje
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike mlake vode

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 800 ml mleka
  • 250 g margarina

Preliv za koru:

  • oko 100 ml mleka
  • 1-2 kašike ruma

Dekoracija: Šlag i crna čokolada

Priprema:

Razdvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo uz dodavanje šećera, dodamo brašno, mlaku vodu i jedno celo jaje. Koricu dobijenu od belanaca ispečemo.

Fil napravimo tako što u mleku skuvamo umućena žumanca sa brašnom, šećerom i gustinom. Kada se smesa skuva i prohladi, doda se margarin.

Koru prelijemo sa mlekom sa rumom. Kada se kora natopi, prelije se preko sa dobijenim filom, preko kojeg se stavi umućen šlag i narenda se čokolada.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub