KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
Beli meki kolač sa kremastim filom je savršena letnja poslastica.

Foto: Printscreen/Youtube
Sastojci:
za koru:
- 7 belanaca
- 1 celo jaje
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike mlake vode
Fil:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- 800 ml mleka
- 250 g margarina
Preliv za koru:
- oko 100 ml mleka
- 1-2 kašike ruma
Dekoracija: Šlag i crna čokolada
Priprema:
Razdvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo uz dodavanje šećera, dodamo brašno, mlaku vodu i jedno celo jaje. Koricu dobijenu od belanaca ispečemo.
Fil napravimo tako što u mleku skuvamo umućena žumanca sa brašnom, šećerom i gustinom. Kada se smesa skuva i prohladi, doda se margarin.
Koru prelijemo sa mlekom sa rumom. Kada se kora natopi, prelije se preko sa dobijenim filom, preko kojeg se stavi umućen šlag i narenda se čokolada.
(still)
Preporučujemo

GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)