BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina

Новости онлине

20. 07. 2024. u 15:00

Zamislite najsavršeniji spoj čokolade i pomalo kiselastih malina.

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Foto: Shutterstock

Upravo taj ukus je nešto što Baron tortu izdvaja u moru drugih, ukusnih, kremastih i savršenih. Za njenu pripremu je potrebno malo više truda i umeća, ali rezultat je takav da vam neće biti žao što ste uložili vreme i novac. Svaki novi zalogaj predstavlja rapsodiju najlepših ukusa, a na vama je da se prepustite uživanju.

Sastojci:

za koru (peku se 4 kore):

  • 4 belanceta
  • 100 g šećera
  • 80 g mlevenih oraha
  • 20 g (2 kašike) kakao praha

 za čokoladni krem:

  • 16 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 50 g kakao praha
  • 40 g pudinga sa ukusom čokolade
  • 5 dl mleka
  • 250 g čokolade
  • 250 g putera sobne temperature

 za fil sa malinama:

  • 500 g smrznutih malina
  • 200 g šećera
  • 3 dl vode
  • 2 kesice pudinga sa ukusom vanile

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Kore:

Pensato umutiti belanca, pa im dodati šećer i mutiti dok smesa ne postane čvrsta i glatka. U posudi izmešati mlevene orahe i prosejan kakao, pa sipati u belanca i sjediniti mešanjem.

U pleh (20*30 cm) sipati smesu i peći koru oko 20 minuta na 180 stepeni.

Čokoladni fil:

Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati vanilin šećer, kakao i puding.

Sipati malo mleka i sjediniti sve sastojke.Ostatak mleka sipati u šerpicu i sačekati da provri. U mleko sipati smesu od žumanca i kuvati na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.

Staviti izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.

Krem ohladiti na sobnoj temperaturi. Dodati maslac sobne temperature i mešati dok se svi sastojci ne sjedine (po potrebi umutiti mikserom).

Krem staviti u frižider da se dobro ohladi, pa kratko umutiti mikserom.

Fil sa malinama:

Maline, šećer i 1 dl vode staviti da provri. Puding razmutiti sa 2 dl vode, sipati u maline i kuvati na srednoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.

Pokriti šerpicu i sačekati da se fil prohladi.

Redosled ređanja: kora, 1/3 fil sa malinama, 1/3 čokoladnog krema… Završiti korom.

Nakon nekoliko sati što odstoji u frižideru staviti odozgo glazuru od čokolade i dekorisati po želji.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku