BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
Zamislite najsavršeniji spoj čokolade i pomalo kiselastih malina.
![БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина](/data/images/2024-07-17/507890_shutterstock-baron-torta_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Upravo taj ukus je nešto što Baron tortu izdvaja u moru drugih, ukusnih, kremastih i savršenih. Za njenu pripremu je potrebno malo više truda i umeća, ali rezultat je takav da vam neće biti žao što ste uložili vreme i novac. Svaki novi zalogaj predstavlja rapsodiju najlepših ukusa, a na vama je da se prepustite uživanju.
Sastojci:
za koru (peku se 4 kore):
- 4 belanceta
- 100 g šećera
- 80 g mlevenih oraha
- 20 g (2 kašike) kakao praha
za čokoladni krem:
- 16 žumanaca
- 250 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 50 g kakao praha
- 40 g pudinga sa ukusom čokolade
- 5 dl mleka
- 250 g čokolade
- 250 g putera sobne temperature
za fil sa malinama:
- 500 g smrznutih malina
- 200 g šećera
- 3 dl vode
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
Glazura:
- 200 g čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema:
Kore:
Pensato umutiti belanca, pa im dodati šećer i mutiti dok smesa ne postane čvrsta i glatka. U posudi izmešati mlevene orahe i prosejan kakao, pa sipati u belanca i sjediniti mešanjem.
U pleh (20*30 cm) sipati smesu i peći koru oko 20 minuta na 180 stepeni.
Čokoladni fil:
Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati vanilin šećer, kakao i puding.
Sipati malo mleka i sjediniti sve sastojke.Ostatak mleka sipati u šerpicu i sačekati da provri. U mleko sipati smesu od žumanca i kuvati na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.
Staviti izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Krem ohladiti na sobnoj temperaturi. Dodati maslac sobne temperature i mešati dok se svi sastojci ne sjedine (po potrebi umutiti mikserom).
Krem staviti u frižider da se dobro ohladi, pa kratko umutiti mikserom.
Fil sa malinama:
Maline, šećer i 1 dl vode staviti da provri. Puding razmutiti sa 2 dl vode, sipati u maline i kuvati na srednoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.
Pokriti šerpicu i sačekati da se fil prohladi.
Redosled ređanja: kora, 1/3 fil sa malinama, 1/3 čokoladnog krema… Završiti korom.
Nakon nekoliko sati što odstoji u frižideru staviti odozgo glazuru od čokolade i dekorisati po želji.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![BRITANSKA ANALIZA UKRAJINSKE KATASTROFE: Ovo su glavne greške i nedostaci prošlogodišnje letnje kontraofanzive Kijeva (VIDEO) BRITANSKA ANALIZA UKRAJINSKE KATASTROFE: Ovo su glavne greške i nedostaci prošlogodišnje letnje kontraofanzive Kijeva (VIDEO)](/data/images/2023-06-11/361568_tan2023-06-0920321460-2_kf.jpg?time=1721488989)
BRITANSKA ANALIZA UKRAJINSKE KATASTROFE: Ovo su glavne greške i nedostaci prošlogodišnje letnje kontraofanzive Kijeva (VIDEO)
CENTAR za analizu bezbednosnih pitanja RUSI, sa sedištem u Londonu, je u izveštaju objasnio koji su glavni razlozi neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine 2023. godine.
20. 07. 2024. u 16:01
![STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu](/data/images/2023-02-08/317172_zelenski-i-solc_kf.jpg?time=1721211350)
STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu
OČEKUJE se da će nemačke vlasti u sredu odobriti budžet za 2025. u kome će 4 milijarde evra biti izdvojeno za vojnu podršku Ukrajini, umesto 8 milijardi u 2024, prenosi Rojters, pozivajući se na nacrt dokumenta.
17. 07. 2024. u 11:27
![POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju](/data/images/2024-05-20/485448_andrija-era-ojdanic-foto-ata-imagesprofimedia_kf.jpg?time=1721244651)
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)