TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
KOKOS kocke će vam se topiti u ustima, a čuvaju se u frižideru pa lepo rashlade. Obožavaće ih svi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za podlogu:
250 g urmi
130 g sirovih badema
30 g sirovih oraha
65 g kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
Za kokos fil:
250 g iseckanog kokosa
30 g krem sira
30 g meda
2 kašike kokosovog ulja
1/4 kašičice soli
Čokoladni sloj:
190 g čokoladnih komadića
2 kašike kokosovog ulja
Recept za kokos kocke koje se ne peku:
Kako biste napravili ovaj kolač, tepsiju obložite papirom za pečenje, ostavljajući deo papira da visi preko ivica. Dodajte urme, bademe, orahe, kakao, ekstrakt vanile i so u blender. Mešajte dok se ne formira izmrvljeno, lepljivo testo. Trebalo bi da možete da stegnete lepljivo testo rukama. Ako je smesa suva, dodajte još par urmi ili 1 kašičicu kokosovog ulja da povećate vlažnost.
Prebacite testo za kolače u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte i ostavite na stranu. Dodajte iseckani kokos, krem sir, med, kokosovo ulje i so u blender. Blendirajte nekoliko puta dok se ne formira vlažna, lepljiva smesa. Prenesite sloj kokosa u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte preko donjeg sloja. Ostavite na stranu.
Otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje na pari. Prelijte čokoladu preko sloja kokosa i ravnomerno rasporedite po posudi. Ohladite kolače od kokosa u frižideru 1 sat ili duže. Nakon toga isecite i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)