ZDRAVO I BEZBEDNO NA TANJIRU: Evo kako da uspešno očistite limun, pomorandžu, grejp, ili mandarinu

Bojana Jovanović

13. 08. 2024. u 08:00

U VELIKOM broju recepata obavezan sastojak je rendana kora limuna ili pomorandže.

ЗДРАВО И БЕЗБЕДНО НА ТАЊИРУ: Ево како да успешно очистите лимун, поморанџу, грејп, или мандарину

Foto Shutterstock

S obzirom na to da ovo voće može da bude tretirano hemikalijama, otkrivamo vam kako da uspešno uklonite pesticide sa njihove kore.

Pomešajte vodu i sirće, u odnosu 3:1, pa u ovaj rastvor potopite citruse da odstoje 15-20 minuta. Zatim ih operite toplom vodom i bez bojazni koristite za pripremu jela, ako treba i sa celom korom.

Takođe, možete i samo da voće poprskate sirćetom, a zatim ga isperete pod jakim mlazom vode. Na ovaj način odstranićete hemikalije, bakterije i vosak sa agruma.

Istraživanja pokazuju da ćete tako ukloniti 98 procenata bakterija, dok biste uobičajenim pranjem „skinuli“ samo 85 odsto.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane