CRVENA KREMPITA: Neodoljiva letnja poslastica!
U čast neponovljivom mirisu i ukusu malina, poslastičari su smislili mnogo poslastica, a ova krempita će da vas raspameti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za kore:
- jaja 4
- šećer 120 g
- brašno 120 g
Za fil:
- puding od vanile 1 kesica
- mleko 500 ml
- šećer 100 g
- maslac 150 g
- šlag 2 kesice
- želatin 1 kesica
- maline 500 g
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i brašnom, izlijte u podmazan pleh i rastanjite. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Gotovu koru prepolovite. Za fil skuvajte puding u pola litra zaslađenog mleka, pa kada se ohladi, dodajte umućeni maslac i sve dobro sjedinite mikserom. Umutite šlag, pa i njega umešajte u fil, a na kraju dodajte i otopljeni želatin. Kad fil počne da se steže, premažite donju koru i poklopite drugom korom. Izgnječite 200 grama malina i time premažite kolač, a odozgo poređajte sveže maline.
(super recepti)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)