SOČNI, KREMASTI I TOPE SE U USTIMA: Najukusniji oreo mafini koji se brzo prave (VIDEO)

Novosti online

02. 09. 2024. u 11:00

DONOSIMO vam recept za oreo mafine, prekrivene sočnim kremom, u kojima ćete rado uživati.

СОЧНИ, КРЕМАСТИ И ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Најукуснији орео мафини који се брзо праве (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Preppy Kitchen

Sastojci:

Za kolač:

240 g višenamenskog brašna 240g
200 g šećera 200g
1/4 kašičice sode bikarbone
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
170 g putera, sobne temperature
3 belanca
1 kašičica ekstrakta vanile
120 g pavlake
118 ml punomasnog mleka
120 g seckanog oreo keksa

Za puter krem:

342 g putera, sobne temperature
440 g šećera
60 ml slatke pavlake, dodati po potrebi
120 g drobljenog oreo keksa
1 kašičica ekstrakta vanile

Recept za najukusnije oreo mafine:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite u pleh papir za pečenje. Grubo iseckajte dovoljno oreo keksa da dobijete otprilike 120 g. Prosejte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo zajedno u veliku činiju, a zatim ostavite sa strane. U srednjoj činiji pomešajte belanca, pavlaku, mleko i ekstrakt vanile.

Umutite puter u velikoj posudi mikserom. Umutite suve sastojke u puter dok se dobro ne sjedine. Na kraju ćete dobiti mrvičastu mešavinu. Dodajte mokru smesu u mešavinu putera/brašna i mešajte na laganoj vatri dok se ne sjedine.

Ubacite seckani oreo keks i mešajte. Smesu ravnomerno podelite u papire za mafine pomoću kašike. Pecite oko 15-20 minuta ili dok blago ne porumeni na ivici. Umutite puter dok ne postane svetlo i pahuljasto. Dodajte šećer, vanilu i pavlaku i promešajte. Izmrvite keks, dodajte u puter krem i mešajte dok se ne sjedine. Kremom nafilujte mafine. Uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin