TURSKA PRINCEZA: Najkremastiji kolač bez brašna, jaja i šećera - ne peče se, a gotov je očas posla
Recept koji će oduševiti ljubitelje suvog voća i orašastih plodova, ali i kremastih kolača.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kutija tosta
- 200 g šlaga u prahu
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica lešnika
- 1 šaka badema
- 1 šaka suvih marelica
- 1 šaka suvog grožđa
Priprema:
U činiju stavite umućen šlag pa malo-pomalo dodavati mleko sve vreme muteći mikserom. Kad se lepo zgusne, stavite u frižider na pola sata. Grožđe sitno naseckajte, a bademe i lešnike sameljite u blenderu, ali pazite da ne preterate da ne bude praškasto.
U šlag dodajte bademe, lešnike i grožđe, a pripremljene marelice nemojte rezati već ih ostavite sa strane. Tost narežite na komade i dodajte u šlag te sve dobro izmešajte.
Prebacite ga u kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, vrh zagladite špatulom i protresite da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider da se stegne, najmanje tri sata.
Nakon što ga izvadite, stavite lim za pečenje preko kolača, zatim ga okrenite da ga prebacite na lim za pečenje. Ocedite marelice koje ste prethodno potopili u vruću vodu 15 minuta, dobro osušite i njima ukrasite kolač.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)