LEDENA TORTA SA MALINAMA: Ukusan i brzi slatkiš bez pečenja
Ova osvežavajuća poslastica od malina i keksa prijaće svima u toplim danima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru od keksa: malo ulja
- 100 g keksa sa bademima
- 100 g piškota
- 125 g mekanog maslaca
- Za fil: 750 g malina (može i smrznutih)
- 12 listova želatina
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 4 kašike sirupa od malina
- 400 g sremskog sira
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kalup za torte (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta.
2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.
3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti kalup.
(Still)
Preporučujemo
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00
OMILjENI SLATKIŠ PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON: Čokoladna torta koja se ne peče
15. 08. 2024. u 10:52
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)