LEDENA TORTA SA MALINAMA: Ukusan i brzi slatkiš bez pečenja
Ova osvežavajuća poslastica od malina i keksa prijaće svima u toplim danima.
Sastojci:
Za koru od keksa: malo ulja
- 100 g keksa sa bademima
- 100 g piškota
- 125 g mekanog maslaca
- Za fil: 750 g malina (može i smrznutih)
- 12 listova želatina
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 4 kašike sirupa od malina
- 400 g sremskog sira
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kalup za torte (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta.
2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.
3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti kalup.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00
OMILjENI SLATKIŠ PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON: Čokoladna torta koja se ne peče
15. 08. 2024. u 10:52
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
ŽIVOT U SRBIJI - KARIJERA U HRVATSKOJ: Odakle je rodom glumac Miodrag Krivokapić?
MIODRAG Krivokapić, jedan od najistaknutijih umetnika na našim prostorima, imao je nimalo lak, ali zanimljiv put do uspeha. Nije odustajao od želje da postane glumac, čak se preselio i u Hrvatsku, kako bi ostvario svoj san. I sav trud se, na kraju, isplatio! Ostvario je uloge u više od 30 igranih filmova, te više od 50 TV drama, TV filmova i serija.
08. 09. 2024. u 07:59
Komentari (0)