KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA: Neodoljiv i sočan dezert, kao stvoren za kišne, jesenje dane

Novosti online

15. 09. 2024. u 08:00

Krambl je poslastica koja se pravi od dinstanog voća i mrvica od brašna/testa sa maslacem. Ima nečeg magično ukusnog u kombinaciji kruški sa orasima.

КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА:  Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

  • 4 kruške
  • 25 g smeđeg šećera
  • 15 ml limunovog soka
  • 10 g kukuruznog skroba
  • pola kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

Za posip:

  • 60 g sitno seckanih oraha
  • 40 g ovsenih pahuljica
  • 40 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Promešajte dobro da se sastojci ravnomerno rasporede. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zasebno, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Umešajte hladan puter pa ga prstima utrljajte u suve sastojke, sve dok smesa ne postane mrvičasta. Pripremljeni posip ravnomerno rasporedite preko krušaka. Pecite krambl 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo, direktno iz rerne, uz kuglu sladoleda. 

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!