UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Pileće belo meso u sosu od pomorandže, slatko-slani specijalitet gotov za 30 minuta (FOTO)
BELO meso u sosu od pomorandže je egzotično istočnjačko jelo, koje bez problema možete sami da napravite u svojoj kuhinji.
Sastojci:
2 velika pileća prsa
3 kašike kukuruznog skroba
3 kašike ulja
seckani praziluk, za serviranje
Za sos:
180 ml soka od pomorandže
2 kašike soja sosa
1 kašika limunovog soka
60 ml smeđeg šećera
1 kašika kukuruznog skroba
korica od 1 pomorandže, rendana
1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji
Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte. Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.
Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut. Dok sos krčka, promešajte ga, pa dodajte piletinu i još malo sve izmešajte.
Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VUČIĆ PRVI PUT JAVNO OTKRIO: Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka i govorio o miru između Ukrajine i Rusije.
26. 09. 2024. u 20:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
STANjE I DALjE NESTABILNO: Evo ko će zameniti Sašu Popovića u Zvezdama Granda
Žiri ostaje u istom sastavu, ali će sada biti pred većim izazovom...
26. 09. 2024. u 19:20
Komentari (0)