UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Pileće belo meso u sosu od pomorandže, slatko-slani specijalitet gotov za 30 minuta (FOTO)
BELO meso u sosu od pomorandže je egzotično istočnjačko jelo, koje bez problema možete sami da napravite u svojoj kuhinji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
2 velika pileća prsa
3 kašike kukuruznog skroba
3 kašike ulja
seckani praziluk, za serviranje
Za sos:
180 ml soka od pomorandže Foto: Shutterstock
2 kašike soja sosa
1 kašika limunovog soka
60 ml smeđeg šećera
1 kašika kukuruznog skroba
korica od 1 pomorandže, rendana
1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji
Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte. Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.
Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut. Dok sos krčka, promešajte ga, pa dodajte piletinu i još malo sve izmešajte.
Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)