TORTA OD ŠARGAREPE: Narandžasta poslastica za svaku priliku

Новости онлине

01. 10. 2024. u 10:00

Za svega par minuta torta od šargarepe.

ТОРТА ОД ШАРГАРЕПЕ: Наранџаста посластица за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Mere za tortu prečnika 18 cm

  • rendana šargarepa 2,5 šolje
  • orasi 1 šolja
  • urme 1 šolja
  • kokosovo brašno 1/2 šolje
  • cimet 3/4 kašičice
  • muskatni orah 1/2 kašičice
  • Za fil:
  • indijski orah 1 šolja
  • voda 1/4 šolje
  • sirup od agave 3 kašike
  • sok od limuna 1/2
  • kokosovo ulje 1/3 šoljice  

Priprema:

Sve sastojke za koru stavite u secka, dobro ih usitnite, pa ih preručite u kalup za tortu i dobro utisnite. Sastojke za fil ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gust fil. Nafilujte koru, pa tortu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da se stegne. Pre služenja pospite cimetom.

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca